Bijzondere wand- en vloerafwerking

Neem contact op

JURA kalkstuc

Specialist aan het woord

Blog

“Béton Ciré is inmiddels bij veel mensen al aardig bekend, ik zie het dan ook niet echt meer als een trend maar meer als een veel gekozen alternatief naast tegels of in combinatie met tegels” aldus Fabian Pattiapon van Beton Allure. “Wat wel een trend is op het moment is de toepassing van metallics in het interieur. Met het stucproduct Metalstuc zijn echt prachtige dingen te realiseren. Een combinatie van bijvoorbeeld messing en brons Is gewoon prachtig ! Ook brons oxide vind ik geweldig om te maken dit vooral omdat het elke keer een verrassing is hoe het eindresultaat zal zijn. Echt ambacht dus”.

Trends
Ik merk in de praktijk dat klanten vroeger wat voorzichtig waren in hun keuze voor materiaal, daar is tegenwoordig geen sprake meer van. Bijzondere stucproducten worden bijna in elk soort huishouden toegepast en zijn niet meer weg te denken uit een mooi warm interieur. Ook kiezen mensen voor wat meer stevige kleuren, vaak ook in combinatie met een tegel in bijzondere vorm of kleur. De tijdloze combinatie béton ciré en natuursteen is ook nog altijd heel populair, dat blijft een klassieker. Zelf houd ik erg van eenvoud, praktisch en jungle groen. In mijn huis is dan ook heel wat Béton Ciré terug te vinden ;-)
Tip
Ik heb de afgelopen 15 jaar al een hoop gezien en gemaakt en wat ik zeker mee zou willen geven aan mensen die op zoek zijn naar bijzondere wand- of vloerdecoratie is vooral geen concessies te doen bij het voorwerk. Doe goed onderzoek welke producten te gebruiken en werk samen met professionals met referenties. Ik hoor helaas nog te vaak “ik weet wel een mannetje die dat wel eens heeft gedaan”.  Met dit soort producten wil je met vakmensen werken die weten welke producten te gebruiken. Alleen dan krijg je ook een mooi eindresultaat. Het een gaat niet zonder het ander.Meer zien van Beton Allure? Kijk op https://betonallure.nl

Geplaatst op 12 oktober 2020